Annons

De kan få pris för årets museum

Kultur • Publicerad 20 februari 2020
Judiska museet i Stockholm är en av de nominerade till Årets museum. Bild från museets samlingar. Arkivbild.
Judiska museet i Stockholm är en av de nominerade till Årets museum. Bild från museets samlingar. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Sörmlands museum i Nyköping, Judiska museet i Stockholm och Vänermuseet i Lidköping har chans att få utmärkelsen Årets museum för 2020, skriver Sveriges museer i ett pressmeddelande.

"Med Årets museum vill vi uppmärksamma museer som är nyskapande, som har ett stort genomslag hos publiken och som bidrar till bilden av de svenska museerna som angelägna och självständiga", säger Patrik Steorn, juryordförande Årets museum och ledamot i Sveriges museers styrelse, i ett pressmeddelande.

De tre finalisterna valts ut av en jury bland de inkomna förslagen. Vinnaren av Årets museum tillkännages i Visby den 27 april och priset delas ut av kulturminister Amanda Lind. I fjol gick utmärkelsen till Skissernas museum i Lund.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons