Erikssons Chelsea upp i topp – vann stormötet

Chelsea är ny serieledare i Women's Super League.
Svensklaget chockvände toppmötet med Manchester City på två minuter – och vann med 2–1.
Segern var Chelseas sjätte raka i ligaspelet.
Fotboll • Publicerad 8 december 2019
Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson, höger, omfamnar målskytten Bethany England. Arkivbild.Foto: John Walton/AP/TT

Med endast en seger mot Manchester City på de tolv senaste försöken talade historiken knappast till Chelseas fördel inför söndagens toppmöte i den engelska högstaligan.

Och när skotskan Caroline Weir mycket behärskat bredsidade in gästernas ledningsmål med en volley på Kingsmeadow i London talade det mesta för ett nytt resultat i Citys smak.

Men Chelsea, med den svenska landslagsduon Magdalena Eriksson och Jonna Andersson i försvarslinjen, ville annat – och lyckades vända.

1–1 satte den pålitlige målskytten Bethany England i den 79:e minuten efter att hon påpassligt nickat in en målvaktsretur från nära håll.

Och bara två minuter senare small det igen.

En mindre lyckad utboxning från Manchester Citys målvakt Ellie Roebuck gav England läge att skjuta – och precis framför mållinjen lyckades norska högerbacken Maren Mjelde styra in anfallarens avslut i nätmaskorna.

Trots en tung slutforcering från bortalaget höll Chelsea undan, vann med 2–1 och går därmed upp i serieledning. Sjätte raka segern innebär att Londonlaget går förbi både förra säsongens mästare Arsenal och just Manchester City på andra- respektive tredjeplatsen.