1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

F1 korttidspermitterar personal

Stillastående. F1-sporten, här finländske Mercedesföraren Valtteri Bottas, står stilla och både organisationen och stallen korttidspermitterar anställda. Arkivbild.
Foto: Asanka Brendon Ratnayake/AP/TT

Formel 1 har korttidspermitterat nästan hälften av sin personal fram till och med maj och ordföranden Chase Carey och ledningsgruppen har gått med på lönesänkningar, uppger en talesman för F1.

Den personal som korttidspermitterats är de som jobbar med aktiviteterna kring tävlingshelgerna, vilket är totalt cirka 500 personer.

Enligt talesmannen har ordföranden och ledningsgruppen gått med på lönesänkningar på 20 procent.

Tre brittiska stall, McLaren, Williams och Racing Point, har också korttidspermitterat personal de senaste veckorna. F1 har också förlängt den obligatoriska stängningen för förare och stall från 21 till 35 dagar under mars, april och/eller maj.

I helgen sade McLarens vd Zak Brown att tillståndet inom F1-cirkusen är "bräckligt".

Säsongen har inte kunnat påbörjas ännu och nio deltävlingar har ställts in eller skjutits upp, den senaste i raden i Montreal som skulle ha körts i juni. F1 hoppas att säsongen ska kunna starta någon gång i sommar om coronapandemin tillåter och att VM-serien ska kunna innehålla 15-18 deltävlingar.