Annons

Fängelse för grov mordbrand i Katrineholm

Brott • Publicerad 30 april 2019
Mannen döms till fängelse för bland annat grov mordbrand, efter en brand i Katrineholm i höstas. Arkivbild.
Mannen döms till fängelse för bland annat grov mordbrand, efter en brand i Katrineholm i höstas. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 25-årig man döms till tio år och sex månaders fängelse för bland annat grov mordbrand efter en brand på Stationsplan i Katrineholm i höstas, skriver Nyköpings tingsrätt i ett pressmeddelande.

Domstolen anser att det är bevisat att mannen är en av de gärningsmän som "tillsammans och i samförstånd" satte eld på fastigheten. Samtidigt som branden anlades misshandlade gärningsmännen även flera personer, som sedan lämnades skadade kvar.

Annons

Mannen fälls även för två fall av försök till grov mordbrand vid två restauranger i Nyköping i juni 2018. Till dessa händelser kan han knytas genom dna och iakttagelser från ett vittne.

25-åringen döms också för grov stöld, ringa misshandel, ofredande, olaga intrång, våldsamt motstånd, fem fall av olovlig körning, fyra fall av rattfylleri och sju fall av ringa narkotikabrott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons