Annons

Fischer efter ny ligatitel: "Oerhört lycklig"

Nilla Fischer lämnar Wolfsburg som en vinnare. På söndagen säkrade den tyska storklubben ligatiteln för tredje året i rad.
Fotboll • Publicerad 5 maj 2019
Nilla Fischer är tysk mästare med Wolfsburg för tredje året i rad. Arkivbild.
Nilla Fischer är tysk mästare med Wolfsburg för tredje året i rad. Arkivbild.Foto: Conny Sillén/TT

Fischer kunde inte ha önskat sig en mycket bättre avslutningssäsong i Wolfsburg. Tidigare i veckan vann laget cupen för femte året i rad, och på söndagen spelade Fischer hela matchen när också Bundesligatiteln säkrades för tredje året i följd.

– Jag är så oerhört lycklig just nu. Och det känns fantastiskt roligt att vi kunde säkra titeln redan i dag. Vi gjorde ingen bra match men vi vann och det räckte, säger Nilla Fischer till Expressen.

Annons

– Det har varit en helt fantastisk vecka för oss.

Pia-Sophie Wolters 1–0-mål i den 42:a minuten borta mot Hoffenheim blev matchens enda och räckte för att göra Wolfsburgs försprång i tabellen ointagligt. Främsta utmanaren Bayern München vann också, 3–0 hemma mot Freiburg, men är sju poäng bakom och kan inte nå förstaplatsen trots att laget har spelat en match färre.

För Nilla Fischer, som lämnar Wolfsburg för att flytta hem till Linköping i sommar, återstår nu en match i den grönvita tröjan, mot Potsdam hemma nästa söndag.

– Nu ska jag bara njuta sista veckan och försöka ta in allt. Vi kan spela utan press nästa söndag, men jag är säker på att det kommer mer tårar från mig då. Jag är en känslosam person och tiden i Wolfsburg har varit fantastisk.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons