1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Flygkrasch nära bostadsområde i Pakistan

Ett trafikflygplan med runt 100 personer ombord har kraschat i Karachi i södra Pakistan, uppger flygbolaget Pakistan international airlines (PIA). Olyckan inträffade i ett bostadsområde, men hur många offer som finns är oklart.

På bilder som visas i pakistanska tv-sändningar syns hur planet störtat i området Model Colony, rapporterar medier i mångmiljonstaden. Rökpelare stiger från platsen, och ambulanser och andra räddningsfordon skyndar fram och tillbaka, rapporterar nyhetssajten Dawn.

– Planet kraschade i Karachi. Vi försöker få fram bekräftade uppgifter över antalet passagerare ombord, i nuläget har vi information om 99 passagerare och åtta personer som ingick i besättningen, säger Abdul Sattar Khokhar, talesperson för landets luftfartsmyndighet, till AFP.

Uppgifterna varierar dock något. Dawn skriver att planet – som var av typen A320, från den europeiska tillverkaren Airbus – hade 90 passagerare ombord, med hänvisning till PIA.

– Att säga någonting nu (om olyckan) vore förhastat. Våra besättningar har utbildats för att klara nödlandningar. Jag ber för familjerna, säger Abdullah Hafeez, talesperson för PIA, till sajten.

Planet lyfte från Lahore och var på väg att landa på Karachis storflygplats Jinnah när kraschen skedde. Dessa båda storstäder är Pakistans dominerande metropoler.

Lokala myndigheter uppges ha utlyst nödläge för de stora sjukhusen i Karachi.

Olyckan sker bara några dagar efter det att landet återöppnat flygtrafiken för passagerare, efter nedstängningar på grund av coronaviruspandemin.

2016 störtade ett PIA-plan som var på väg från huvudstaden Islamabad till Chitral med 48 passagerare ombord. Ingen överlevde kraschen. I fjol skedde ytterligare en incident, då ett av flygbolagets plan halkade av landningsbanan vid flygplatsen i Gilgit. Det slutade dock lyckligt, ingen människa skadades.