Annons
Insändare

”Ge dem en eloge i stället för staketet runt byggena”

Kalmars politiker verkar ha satt upp ett nytt mål, att bygga bort så många grönområden och träd det bara går. Det är som en insändare skrev ironiskt för ett tag sedan till politikerna: Glöm inte att Lindön och Stadsparken finns kvar att bygga på.
Insändare • Publicerad 14 maj 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Det vore regel att byggföretag ska sätta upp liknande staket”, skriver insändarskribenten.
”Det vore regel att byggföretag ska sätta upp liknande staket”, skriver insändarskribenten.Foto: Mats Holmertz

I och med allt byggande är det mer skräp i omlopp. Mycket material kommer i plast och man använder plast att skydda olika saker. Hur många dagar på ett år blåser det inte i Kalmar? Det kan man nog räkna på en hand.

Jag blev irriterad när jag i förra veckans Barometern läste att Hansa bygg får kritik för att de har satt upp ett "plank" vid sina byggen och kanske får betala böter för det. Här är ett byggföretag som tar sitt ansvar och sätter upp ett staket som gör att plast med mera håller sig innanför. Dessutom slipper man se en byggarbetsplats varje gång man åker förbi. Ge dom en eloge i stället. Det borde vara en regel att ett byggföretag ska sätta upp ett liknande staket.

Annons

LÄS MER OM HANSA BYGGS STAKET HÄR:

Åker man längs Norra vägen ut mot Lindsdal ligger det mängder av plast i diken och i träden. Kommer du utanför Kalmar åt Smedby och Rinkabyholm ser det likadant ut.

Eleverna i skolan får lära sig vad plast gör med vår natur och hur man källsorterar. Vi vuxna har också under en tid matats med vad detta material gör med oss människor, djur och natur och en plastkasse lägger man skatt på. Men all annan plast då? Jag säger inte att det bara är byggföretagen som sprider plast men man skulle önska att de tänkte mer på hur de hanterar den så att den inte flyger iväg när det blåser ordentligt.

Alla har ett ansvar för att se till att skräp kommer dit det ska och inte ut i vår natur och samhälle. Som det är nu så skulle i alla fall inte Kalmar vinna priset som den renaste staden. Som andra har skrivit i Barometern hoppas och önskar man att Kalmar kommun tar tag i detta och städar Kalmar. Det är beundransvärt att läsa om mannen som varje dag går och plocka skärp i sin omgivning. Men ska vi få en renare stad måste Kalmar kommun göra något.

Linda

Annons
Annons
Annons
Annons