Annons

Gotland: Stockholmare – åk inte hit

Gotlands hälso- och sjukvårdsdirektör Marie Loob fruktar en situation där ön får för många coronapatienter i förhållande till vårdens kapacitet.
Coronaviruset (TT) • Publicerad 27 mars 2020
Stockholmare, åk inte till Gotland i påsk, uppmanar hälso- och sjukvårdsdirektören och vårdanställda. Arkivbild.
Stockholmare, åk inte till Gotland i påsk, uppmanar hälso- och sjukvårdsdirektören och vårdanställda. Arkivbild.Foto: Simon Rehnström/SvD/TT

Det skriver Helagotland.se. Hon vädjar därför inför påskhelgen till Stockholmare: åk inte hit.

"Vi ber er därför att ni stannar på fastlandet i påsk", säger anställda på Visby lasarett i ett videoklipp på Facebook.

Annons

Vårdpersonalen anger att vården är dimensionerad för året runt-gotlänningar. Nu förbereder sig sjukhuset och ser till att alla resurser utnyttjas maximalt. De ber folk att stanna hemma för att hjälpa till, även när hemma är på fastlandet.

"Att kunna erbjuda en extra sängplats, en extra respirator eller en extra tid på vårdcentralen för er som inte är folkbokförda här blir väldigt svårt", meddelar de anställda i videoklippet.

I Krokoms kommun uppmanas äldre med hemtjänst att avstå från att besöka sina fritidshus i kommunen, på grund av personalbrist. Uppmaningen gäller till dess att coronakrisen är över, rapporterar P4 Jämtland.

Niklas Svahn/TT

TV: Se presskonferensen om läget i Kalmar län:

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons