Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Kalmar län.
Misstänkt drograttfylleri samt inbrott i Växjö.
Publicerad 20 april 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Vid midnatt mot måndagen stoppades en bilförare av polis på Kungsgårdsvägen i Växjö.

Mannen, som är i 20-årsåldern, ska ha visat tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad. Han togs med för kroppsbesiktning (urinprov och blodprov) misstänkt för drograttfylleri.

Annons

– Han förnekar brott och är fri efter förhör. Nu inväntar vi analysresultaten, säger Viktor Jensen, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

En idrottsanläggning vid Bollgatan i Växjö ska ha haft inbrott under natten. Polis och väktare larmades dit strax före klockan 03.30.

Polisen har gjort en anmälan om stöld. Men det är oklart hur man tagit sig in samt om något, och i så fall vad, är stulet.

Här saknas innehåll

Sverige

Ett flerfamiljshus i stadsdelen Gideonsberg i Västerås träffades av ett antal skott under söndagskvällen, skriver VLT.

Polisen larmades vid 23.30-tiden på söndagskvällen om skottlossningen.

– Vid kontroll upptäckte vi att någon hade skjutit med ett skjutvapen in mot en port i ett lägenhetshus. Det hade blivit skador i form av skotthål, säger Matilda Isaksson, befäl vid polisens regionledningscentral, till tidningen.

Polisen har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan. Ingen misstänkt är gripen.

Ingen ska ha skadats vid händelsen. (TT)

En brand bröt ut på en gymnasieskola i Sankt Lars-området i Lund under tidiga natten. Branden startade i ett soprum och spred sig via ventilationen in i byggnaden.

– Själva branden är under kontroll, med det är en rätt stor byggnad och det är en spridning inne i konstruktionen. Det är mindre konstruktionsbränder och vi letar efter dem för att släcka dem, säger Mattias Sköld, inre befäl vid räddningstjänsten, vid klockan 02.

Annons

Räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen under hela natten.

Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats i samband med branden. (TT)

Världen

Minst 16 personer har dödats i ett vansinnesdåd i Kanada. I tolv timmar åkte en 51-årig gärningsman förklädd till polis runt och sköt skarpt mot människor i flera samhällen i provinsen Nova Scotia i östra delen av landet.

Polisen utreder om nedstängningen av landet kan vara ett motiv.

– Det här är en av de mest vettlösa våldshandlingar i vår provins historia, säger Nova Scotias premiärminister Stephen McNeil.

Den 51-årige skytten, en tandtekniker, är död, bekräftar polisen, men hur han dog har inte offentliggjorts. (TT)

Minst 47 människor har dödats i flera samordnade attacker mot byar i tre distrikt i delstaten Katsina i nordvästra Nigeria, enligt lokal polis.

Beväpnade män, minst 300, kom på motorcyklar och gick till angrepp med automatgevär natten till lördag. En talesperson till president Muhammadu Buhari kallar förövarna för "banditer".

Hundratals personer har det senaste året dödats av kriminella gäng som rånar och genomför kidnappningar i nordvästra Nigeria. (TT)

Priset på amerikansk WTI-olja rasar 18,7 procent, till under 15 dollar per fat. Det är ännu en ny bottennotering sedan oljepriset började falla i slutet av februari och är det lägsta priset på runt 20 år.

Annons

Brentoljan har samtidigt sjunkit 1,5 procent, till 27,6 dollar per fat.

Fallet kommer trots att världens oljeländer har kommit överens om att strypa produktionen för att anpassa sig till den minskade efterfrågan i spåren av coronaviruspandemin. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons