1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Trafikolyckor i Kronoberg och Kalmar län i natt. Två personer till sjukhus.
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

En personbil åkte av riksväg 25 i höjd med Vrå mellan Ljungby och Simlångsdalen på natten till söndagen. Larmet om olyckan kom klockan 03.30. Flera räddningsfordon samt ambulanspersonal skickades till platsen.

I bilen ska två personer ha färdats.

– Vi har plockat ut en kille som avförs med ambulans i detta nu, säger Niklas Aspegren, styrkeledare vid räddningstjänsten i Ljungby, klockan 04.30 när personalen är på väg från platsen och vägen håller på att öppnas.

Den andra personen ska ha tagit sig ut ur bilen på egen hand. Polis körde hen till sjukhus.

Bilen behövde bärgas. Enligt Trafikverket är det halt väglag i området.

Kalmar län

Strax efter klockan 01 kom larm om en viltolycka på riksväg 34/47 vid Mörlunda.

En personbil uppges ha krockat med ett vildsvin. Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

Men ingen person behövde föras till sjukhus, enligt räddningstjänsten.

Sverige

Uppemot 30 personer var på lördagskvällen inblandade i ett troligen på förhand uppgjort slagsmål i centrala Göteborg.

– Vi omhändertog flera män för ordningsstörning. Ingen av dem är dock formellt gripen. Det slutade med tre som avvisades från platsen och två som avlägsnades med vår hjälp, säger Morten Gunneng, vakthavande på polisen, till GP.

Polisen tror att det har rört sig om en sammandrabbning mellan två fotbollsklubbars risksupportrar. (TT)

Två minderåriga pojkar blev knivhuggna under ett bråk i Västerås på lördagskvällen och fördes till sjukhus med ambulans.

– Skadorna ska vara allvarliga, mer för den ena pojken, säger Pelle Nellberg, presstalesperson vid polisregion Mitt, till TT.

Enligt vlt.se är tillståndet för en av de skadade livshotande.

Tre minderåriga pojkar har anhållits, misstänkta för försök till mord.

Bråket ska ha skett i anslutning till en ungdomsgård, uppger polisen. Även en minderårig flicka skadades under bråket. Hon blev inte knivstucken men fick åka till sjukhus för undersökning. (TT)

Världen

En man i 20-årsåldern är kritiskt skadad, efter att ha fallit ner på järnvägsspåret vid en station i Köpenhamn och där blivit påkörd av ett tåg.

Mannen var inblandad i ett bråk där två grupper drabbade samman vid stationen Ryparken klockan 21.40 på lördagskvällen, uppger Köpenhamnspolisen.

Polisen kommer att förhöra de sju andra personerna som var inblandade i bråket, men misstänker att olyckan skedde av oförsiktighet snarare än att någon medvetet knuffat ner honom på spåren. (TT)

Minst 21 personer dödades och över 70 skadades när två bomber exploderade vid katedralen i Jolo i Filippinernas Suluprovins, enligt landets militär.

Den första bomben ska ha exploderat i katedralen under en gudstjänst på söndagsmorgonen. När polis och soldater kom dit exploderade en andra bomb på en parkeringsplats, rapporterar ABC-CBN.

Uppgifterna om antalet döda varierar. Flera av dödsoffren uppges vara soldater.

Försvarsministern Delfin Lorenzana kallar dådet för en feg handling och uppmanar lokalbefolkningen att vara vaksam. (TT)