1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Pojke allvarligt skadad i mopedolycka. Batteripåse tog eld i Kalmarvilla.
Man anhållen för misshandel i Vimmerby. Drograttfyllerier i Växjö.
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

En pojke skadades allvarligt vid 23-tiden på lördagskvällen i en mopedolycka utanför Kristdala.

Det var en moped och ett vildsvin som krockade i närheten av Malghult strax utanför Kristdala.

Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. Föraren av mopeden, en pojke under 15 år, fördes med ambulans till Västerviks sjukhus.

Senare fördes han vidare för vård på Universitetssjukhuset i Linköping. Pojken är allvarligt skadad.

Räddningstjänst och två ambulanser ryckte ut till en villa i Krafslösa i Kalmar på natten till söndagen. Larmet kom klockan 00.50.

– De har haft brand i en batteripåse i ett skåp. Det är lugnt på platsen och de håller på och ventilerar nu, säger Linda Åkesson, larmoperatör vid Trygghets- och larmcentralen, strax före klockan 01.30.

Alla personer i huset ska ha kunnat ta sig ut och hon har inga uppgifter om att någon är fysiskt skadad.

En man i 45-årsåldern greps i Vimmerby på lördagskvällen. Han misstänks ha misshandlat en kvinna, som han har en nära relation med, vid två tillfällen.

Mannen anhölls under natten till söndagen och ska förhöras ytterligare under söndagen. Kvinnan ska inte ha behövt sjukhusvård, enligt polisen.

Kronoberg

Vid 03-tiden stoppade polis en bilförare på Hov i Växjö. Han misstänks för drograttfylleri och släpptes efter provtagning och förhör. Mannen är i 30-årsåldern.

1,5 timme tidigare hade en man i 25-årsåldern stoppats när han körde bil på Västra Esplanaden. Han misstänktes också för drograttfylleri och togs med för provtagning av polis.

Sverige

En personbil fastnade av okänd anledning på ett järnvägsspår nära centralstationen i Halmstad strax innan midnatt på lördagskvällen.

– Några har försökt att flytta på bilen men de hann inte och det blev kollision, säger Mats Rydberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad, till TT.

Alla passagerare hann ta sig ut ur bilen innan tåget kom, en tågvärd klagade över rygg- och nacksmärtor och fick hämtas av ambulans.

Tåget evakuerades fortfarande vid klockan 01 och orsakade då stopp i tågtrafiken. (TT)

Ett rån och två rånförsök ska ha skett i Malmö på lördagskvällen. Vid klockan 21.45 ska en 26-årig man ha rånats på en mobil av en person nära Södervärn. Han uppger att han blev slagen och hotad med kniv.

Strax före klockan 23 ska en man ha utsatts för ett rånförsök nära Flensburg. Mannen har berättat för polis att en person tagit tag i honom och hotat med något som hen hade i fickan. Därefter ska gärningspersonen ha stuckit.

Och vid klockan 23.21 larmades polisen om ett rånförsök i Nydalaparken. Där ska en person ha blivit hotad med kniv och misshandlad av en ensam person.

Världen

Fyra personer har omkommit sedan en byggnadskran i Seattle i delstaten Washington i västra USA brutits i tu och fallit ned på en gata.

Olyckan inträffade på lördagseftermiddagen lokal tid på teknikjätten Googles område i stadsdelen South Lake Union.

De omkomna var två kranförare samt två personer som befann sig i bilar på gatan. Ytterligare fyra personer skadades, och sex bilar träffades.

– Jag tittade ut och såg att det blåste väldigt starkt, säger vittnet Esther Nelsen till Seattle Times och berättar att kranen sedan bröts i tu.

– Ena halvan föll längs med byggnaden, den andra halvan föll ner på gatan och hamnade över båda filerna. (TT)