1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

I Växjö kommun fick en man föras till sjukhus efter en grov misshandel.
En person misstänks bland annat för rattfylleri efter en singelolycka på E22 i Kalmar.
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Strax före klockan 03 på söndagen larmades polisen om att en man blivit knivskuren på en adress i Braås. Mannen fick föras till sjukhus för vård, ingen misstänkt har gripits.

Kalmar län

Vid 02-tiden voltade en personbil på E22 i Kalmar och en person fick föras till sjukhus med okända skador. Polisen misstänker bilföraren för rattfylleri, olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

Räddningstjänsten larmades ut till en adress i Åfors i Emmaboda kommun vid 03.30-tiden sedan det börjat brinna i ett altanbord. Fastighetsägaren ska ha släckt branden på egen hand, men räddningstjänsten fick vädra ut rök som spridit sig in i bostadshuset. Det finns inga uppgifter om några personskador.

I samband med en viltolycka ska en personbil fastnad mellan två träd i utkanten av Silverdalen vid 05-tiden. Det finns inga uppgifter om några personskador.

Sverige

En sprängladdning har detonerat i ett område med flerfamiljshus i Angered. Men smällen skedde en bit från bostäderna, och polisen ser bara smärre materiella skador.

– Det är utomhus, utanför själva fastigheten, i ett litet område med parkeringsplatser och annat, som explosionen sker, säger vakthavande polisbefäl Morten Gunneng.

– Det är ytterst oklart vad det var riktat mot.

– Det som tagit störst skada är ett förråd.

Gunneng berättar att nationella bombskyddet är på plats för att bedöma händelsen.

Inga personskador rapporteras, och intilliggande bostadsfastigheter omfattas inte av polisens avspärrningar. (TT)

En man har avlidit efter att ha förts till sjukhus med svåra skador han fått i en fyrhjulningsolycka utanför Sundsvall.

Olyckan inträffade vid klockan tre på eftermiddagen då mannen ska ha kört in i ett hinder, vält med fyrhjulingen och sedan voltat utför en slänt, skriver Sundsvalls Tidning.

Under kvällen avled mannen av sina skador, meddelar polisen på sin sajt. Anhöriga är underrättade. (TT)

Världen

Efter lördagens jordskalv i Albanien väcktes invånarna av ett efterskalv tidigt under natten till söndag.

Nattens skalv, med magnituden 4,8, hade sitt centrum bara någon mil från turistorten Durrës. Resebyrån Apollo uppger för TT att inga av deras resenärer har skadats i skalvet.

Sammanlagt ett hundratal personer har vårdats för skador, majoriteten lindriga, efter de båda skalven, ingen allvarligt. Ett antal hus ska dock ha fått rejäla skador. (TT)

Isbrytaren Polarstern är nu på väg nordösterut genom Barents hav, i historiens största polarexpedition.

Fartyget med forskare från ett 20-tal länder, däribland Sverige, lämnade Tromsø i fredags kväll. Av en webbuppdatering framgår att man passerat Norges nordspets, vädret beskrivs som bra.

I två veckor håller man full fart genom Barents hav och Karahavet, för att nå centrala Arktis. Där väntas Polarstern frysa fast medan forskning pågår i ett år. (TT)