Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Natten i Kalmar och Kronoberg har varit lugn. Polisen har inte rapporterat om några särskilda händelser.
Publicerad 30 oktober 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En busschaufför fick föras till sjukhus efter att han hade misshandlats i centrala Uppsala, rapporterar UNT. Ett tiotal ungdomar ska ha varit inblandade i misshandeln.

– De ska ha färdats på bussen och när de kom fram till Resecentrum utbröt tumult, säger Fabian Hamnqvist vid polisen, till tidningen.

Annons

Ingen person är gripen, men polisen kontrollerade ett antal ungdomar vid platsen. (TT)

En person är gripen, misstänkt för att ha dödat en person i Göteborgsområdet. Larmet kom strax efter midnatt.

– Rubriceringen är misstanke om mord eller dråp, säger Martin Hallberg vid polisen.

Polisen har arbetat med ärendet under natten, men är förtegen om fallet. Anhöriga till offret är ännu inte underrättade.

– Att vi inte kan gå in på det mer nu är dels på grund av förundersökningen, dels människor runt omkring som vi måste ha tag på och ta hänsyn till, säger han. (TT)

Här saknas innehåll

Världen

Tusentals brandarbetare kämpar mot klockan i samband med att säsongens hittills starkaste vindar förutspås runt de katastrofala terrängbränder som kallas Kincade respektive Getty i Kalifornien.

Vindar på upp till 35 meter per sekund befaras under onsdagsdygnet, vilket ökar spridningsrisken.

– Det räcker med en glödbit, en enda, som tas av vinden för att utlösa en ny terrängbrand, säger Ralph Terrazas, brandkårschef i Los Angeles. (TT)

I demonstrationer tänkta att upprepa förra veckans miljonuppslutning har många chilenare åter gett sig ut på gatorna för att protestera mot president Sebastián Piñeras politik.

På Plaza Italia, den stora samlingsplatsen i Santiago, förvandlades aktionen till en folkfest – men även med våldsinslag när mindre grupper försökte nå det hårt bevakade presidentpalatset La Moneda.

I hopp om att mildra kritiken bytte Piñera häromdagen ut flera ministrar. (TT)

Sebastian AhokasSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons