Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Tre personer stoppades i en bil med misstänkt stöldgods i Hultsfreds kommun.
Publicerad 16 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Under natten till måndag ska en polispatrull ha stoppat och kontrollerat en bil längs Häradsvägen i Mörlunda. Bakom ratten satt en kvinna i 20-årsåldern samt två passagerare, en man och kvinna. I bilen hittade polisen även saker som man misstänker har stulits.

Annons

Trion greps, misstänkta för stöld. Bilföraren misstänks även för drograttfylleri och grov olovlig körning.

Kronoberg

En natt utan några större nyhetshändelser i länet.

Sverige

Två män har hittats allvarligt skadade efter det att skottlossning hörts i Stenhagen väster om centrala Uppsala.

– Ett flertal personer ringer om skottlossning, de har hört ett flertal skott, säger Torsten Hemlin vid Uppsalapolisen.

Tillskyndande patruller hittar de beskjutna männen, som förs till sjukhus. Hemlin säger att en stor polisinsats pågår, men att det ännu inte finns några misstänkta i fallet. (TT)

En personbil med skotthål har hittats i norra Kristianstad. Efter att ha undersökt fordonet klassar polisen fallet som försök till mord.

Polisen skriver att man tills vidare inte vill berätta så mycket detaljer, men varken offer eller misstänkta gärningsmän verkar ha hittats.

Beskjutningen av bilen tros ha skett under natten till söndag, men den påträffades först under dagen, vid en vårdcentral. (TT)

Annons

Världen

För andra natten i rad har demonstranter och polis drabbat samman i Libanons huvudstad Beirut.

Nära 50 personer har skadats och kravallpolis har använt tårgas, gummibeklädda kulor och vattenkanoner mot demonstranterna.

Libanon skakas av protester sedan mitten av oktober då premiärminister Saad al-Hariri lanserade skatte- och avgiftshöjningar för att hantera landets ekonomiska kris. Efter knappt två veckor av demonstrationer tvingades han att avgå. (TT)

Dödssiffran har stigit till tre efter det skalv med magnituden 6,8 som drabbade Filippinerna i söndags.

Skalvet raserade flera byggnader på ön Mindanao, som även i oktober drabbades av jordbävningar. Dödssiffran kan komma att stiga då man fortfarande letar efter människor begravda i rasmassorna.

– Vårt fokus är att hitta tecken på liv, vilka vi hoppas att vi fortfarande kan rädda, säger Fred Trajeras vid räddningstjänsten i staden Padada. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons