Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i Kronoberg eller Kalmar län.
Publicerad 21 januari 2020

Här saknas innehåll

Kalmar län

Vid 02.30-tiden på tisdagen stoppade polisen en moped i Oxhagen i Kalmar efter misstankar om att föraren var onykter. Mannen, som uppges vara i 45-årsåldern, blåste positivt och fick följa med in till stationen. Han misstänks även för grov olovlig körning.

Annons

Sverige

En person har förts till sjukhus efter explosioner vid två flerfamiljshus i Husby i nordvästra Stockholm.

Explosionerna inträffade omkring 500 meter från varandra med några minuters mellanrum.

– Det är omfattande skador på fastigheterna men vi vet ännu inte var explosionerna har skett, mer än att det är i närheten eller i fastigheterna, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Explosionerna skedde kring 02.30-tiden natten till tisdagen. De boende har evakuerats till en lokal i närheten.

Platserna är avspärrade för teknisk undersökning och en förundersökning angående allmänfarlig ödeläggelse i två fall är inledd.

Personen som förts till sjukhus bedöms inledningsvis ha lindriga skador. (TT)

Världen

En fjärde person har avlidit i den mystiska sarsliknande lungsjukdomen som sprids i Kina. Det rör sig om en äldre man som också hade en bakomliggande sjukdomsbild, uppger vårdmyndigheter i Wuhan.

15 vårdarbetare i staden har insjuknat av lunginflammation, och totalt har fler än 200 personer smittats.

Annons

Australien meddelar att man kommer att börja screena passagerare på de tre flighterna som går varje vecka från Wuhan, där smittan tros ha sitt ursprung, till Sydney. Passagerare ska informeras om att de ska säga till personal vid ankomsten om de har feber eller misstänker att de kan ha smittats. (TT)

Elbilstillverkaren Tesla förnekar uppgifter om att Teslabilar plötsligt och ofrivilligt skulle accelerera, efter att USA:s trafiksäkerhetsmyndighet (NHTSA) tagit emot en begäran om att inleda en formell utredning av Teslas fordon efter rapporter om det.

I anmälan begärs också att Tesla återkallar en halv miljon bilar.

Tesla kallar uppgifterna för "helt falska", och påstår att anmälan gjorts av en person som blankar företagets aktier, viket innebär att personen tjänar på att aktien faller i värde. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons