1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man har förts till sjukhus efter en grov misshandel i Växjö kommun.
I Torsås kommun körde en bil ut på en åker och föraren försvann från platsen.

Kronoberg

Vid midnatt larmades polisen till en adress i Braås. Där hittades en skadad man, som fick föras till sjukhus med ambulans. En man har gripits och anhållits, misstänkt för grov misshandel.

Räddningstjänst och polis larmades strax före midnatt om en brand i en personbil vid en idrottshall i Växjö. Branden kunde släckas och spreds ej till några andra fordon.

Kalmar län

Polisen misstänker att en bilförare har smitit från en trafikolycka i Bergkvara. Vid 23.30-tiden på onsdagen ska en bil ha kört av vägen och vidare ut på en åker.

En man misstänks för rattfylleri och grov olovlig körning efter att har stoppats vid 23.30-tiden på riksväg 23 i Hultsfreds kommun. Mannen ska även haft på sig ett 30-tal tabletter som polisen misstänker är narkotikaklassade.

Sverige

Nu ska anställda i kommuner och regioner över hela landet få veta var de ska inställa sig om det blir krig. Kommun- och regionanställda ska nämligen krigsplaceras under 2020.

Att bli krigsplacerad innebär att man är skyldig att tjänstgöra om regeringen fattar beslut om höjd beredskap och allmän tjänsteplikt.

Det kommer dock inte att innebära några större förändringar i fredstid för de kommun- och regionanställda som i år får sin placering, enligt Petra Ekroth, utredare vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

– Övningar av krigsorganisationen kan komma på fråga, men i övrigt innebär det inte några förpliktelser i fredstid. Det ska ses som ett planeringsinstrument från arbetsgivarens sida för att disponera sin personal på bästa möjliga sätt vid höjd beredskap, säger hon. (TT)

Världen

En tidigare anställd, som sparkats tidigare på dagen, öppnade eld på bryggerijätten Molson Coors anläggning i amerikanska Milwaukee.

USA:s president Donald Trump kommenterade händelsen sade han att en ond mördare dödat fem personer, och skadat ett antal, varav några svårt. Polisen i Milwaukee bekräftade sedan dödssiffran, och tillade att gärningspersonen också tagit sitt liv.

En stor polisinsats drogs i gång, och förutom bryggeriet stängdes flera skolor ner när uppgifterna om skjutningen blev känd.

Masskjutningen bedöms vara en av de allvarligaste som inträffat i delstaten Wisconsin, enligt tidningen Milwaukee Journal Sentinel. (TT)