1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Polisen larmades om ett pågående inbrott hos en äldre kvinna i Ljungby.
En personbil körde in i entrédörren till en bensinstation i Hultsfred.

Kronoberg

Vid 02-tiden på onsdagen larmades polisen om ett inbrott på Rasta vid E4:an i Markaryd. Där ska en eller flera okända personer tagit sig in i spelautomater och kommit över sedelfack. Ingen misstänkt har gripits.

En kvinna i 80-årsåldern i Ljungby slog larm om ett pågående inbrott i bostaden vid 02.30-tiden. Kvinnan kunde ta sig över till en granne i väntan på polisen.

Enligt de uppgifter polisen har ska tre maskerade gärningspersoner ha tagit sig in i bostaden via en krossad fönsterruta.

Ingen misstänkt har gripits, det är i nuläget oklart vad som stulits. Händelsen rubriceras som grov stöld genom inbrott.

Kalmar län

Strax efter midnatt larmades polis, räddningstjänst och ambulans om en singelolycka i Hultsfred. Det visade sig vara en personbil som kört in i entrédörren till en bensinstation. Föraren misstänks bland annat för drograttfylleri. Ingen person kom till skada i samband med olyckan.

Sverige

Den man som sköts i Hjulsta i norra Stockholm på tisdagskvällen har avlidit av sina skador, uppger polisen på sin hemsida.

Sex personer har frihetsberövats efter en stor polisinsats med flera patruller inblandade, där man bland annat stoppat bilar och knackat dörr.

Larmet kom strax innan klockan 21 på tisdagskvällen. När polisen kom till platsen låg den skottskadade mannen på marken. Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. (TT)

Det är hårt tryck på hemleveranserna av mat från nätbutikerna, i takt med att coronapandemin får folk att handla digitalt.

Både Coop och Ica varnar för längre leveranstider än vanligt. Ica uppger att vissa varor kan ta slut medan Coop säger att sajten kan bli seg när många ska handla samtidigt.

Nätbutiker som mat.se och mathem.se vittnar om högre efterfrågan än vanligt. Alla har också skärpt hygienrutinerna kring leveranser på olika sätt. (TT)

Världen

Australien inför inreseförbud för resenärer från hela världen, rapporterar ABC News. Landets premiärminister Scott Morrison uppmanar dessutom alla australier att inte resa utomlands.

- Åk inte utomlands. Den största risken som vi har haft och det största antalet fall som vi har haft har kommit från australier som återvänt från utlandet, säger Morrison.

I landets uppdaterade åtgärder för att hindra spridningen av coronaviruset ingår även förbud mot "icke nödvändiga" sammankomster inomhus med över 100 deltagare. Utomhus uppmanas australierna fortfarande att undvika sammankomster med fler än 500 personer. Däremot håller landets skolor fortsatt öppet. (TT)

Den tidigare vicepresidenten Joe Biden förutspås vinna primärvalen i Florida och Illinois och utökar därmed försprånget mot Vermontsenatorn Bernie Sanders.

Enligt amerikanska medier leder Biden så pass stort i både Forida och Illinois att man kan ge honom segern i de delstaterna. Primärval har även hållits i delstaten Arizona under tisdagen lokal tid. Om Biden utropas som segrare även där kan det ge honom ett så stort försprång att det är omöjligt för Sanders att komma ikapp.

Ohios primärval, som också var planerat till tisdagen lokal tid, har skjutits upp på grund av oro för virusspridning. Ohio kommer i stället att rösta om vem som man vill se som Demokraternas presidentkandidat i juni. (TT)