Annons

Högstadieskola stängde efter misstänkt hot

Brott • Publicerad 24 februari 2020
Efter att ett misstänkt hot riktats mot högstadieskolan Fäladsgården i Lund stängde skolan sin verksamhet under måndagen. Arkivbild.
Efter att ett misstänkt hot riktats mot högstadieskolan Fäladsgården i Lund stängde skolan sin verksamhet under måndagen. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Högstadieskolan Fäladsgården i Lund stängdes under måndagen efter att ett misstänkt hot riktats mot skolan via sociala medier. Skolans rektor uppger för Sydsvenskan att det upplevda hotet ska ha bestått av en bild på ett vapen och en uppmaning om att inte komma till skolan.

– Många föräldrar ringde och berättade att barnen hade fått hot via sociala medier och att de tänkte låta barnen stanna hemma, säger rektor Anna Öjehagen till tidningen.

Annons

En polisanmälan gjordes, men polisen bedömer att inget brott har begåtts, rapporterar P4 Malmöhus.

På Fäladsgården går det runt 380 elever i årskurs 7–9 och runt 50 pedagoger arbetar på skolan. Planen är att skolan ska ha öppet som vanligt på tisdagen.

– Vi bedömde att oron var så stor att vi behövde sondera terrängen en dag innan vi kunde öppna, säger Anna Öjehagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons