Annons

Irak skärper åtgärder mot viruset

Irak • Publicerad 22 mars 2020
En ensam flanör syns i ett folktomt Bagdad på lördagskvällen.
En ensam flanör syns i ett folktomt Bagdad på lördagskvällen.Foto: Hadi Mizban

Irak har beslutat att upprätthålla ett landsomfattande reseförbud till och med den 28 mars. Förbudet innebär bland annat att det inte kommer att vara tillåtet att resa mellan större städer. Detta för att förhindra spridningen av covid-19 som redan orsakat runt 20 dödsfall i landet.

Skolor, universitet och andra samlingsplatser kommer att vara fortsatt stängda. Det kommer även en stor del av landets internationella flygplatser.

Annons

I Irak är oron stor för att smittan ska sprida sig i större skala från grannlandet Iran, där drygt 1 700 personer hittills avlidit. Den irakisk-iranska gränsen stängde redan för en månad sedan.

Enligt officiella siffror har strax över 200 irakier smittats, men den egentliga siffran tros vara högre då endast 2 000 tester genomförts i landet med en befolkning på över 40 miljoner.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons