1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Jägare släpps i väntan på dom

Åklagaren Ola Lavie yrkade på att den 48-årige jägaren, som åtalats misstänkt för försök till mord på en äldre man i Skåne, skulle bli kvar i häktet i väntan på dom. Tingsrätten valde dock att släppa mannen. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Den norske jägare som har åtalats misstänkt för mordförsök på en joggare utanför skånska Klippan släpps fri av Helsingborgs tingsrätt i väntan på dom, rapporterar . Åklagaren Ola Lavie tolkar tingsrättens beslut som att den 48-årige mannen inte kommer att dömas för försök till mord.

– Det är min slutsats. Men jag avvaktar domen innan jag vill kommentera ytterligare, säger han.

Åklagaren yrkade i sin slutplädering för att den 48-årige mannen skulle dömas till tolv års fängelse för försök till mord och att han skulle förbli häktad. Mannen nekar till mordförsök, men hans försvarare sade under rättegångens sista dag att hans klient har varit oaktsam och ska dömas för vållande till kroppsskada.

Det var strax efter klockan fyra en morgon i slutet av november i fjol som den 76-årige mannen träffades i höften av ett gevärsskott. Hans skador visade sig vara lindriga, men enligt åtalet hade skottet kunnat "orsaka omfattande skador på inre organ så att målsäganden avlidit".

Dom meddelas den 18 april.