1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Vittne till biljakten i Mönsterås: ”Som en film”

En polisbil kraschade i en stenmur efter en vild biljakt genom centrala Mönsterås.
Ett vittne till händelsen såg när de körde på Storgatan.
– Det var som en film, säger hon till tidningen.
Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Räddningstjänst och polis larmades på tidiga lördagsmorgonen om en singelolycka i centrala Mönsterås. På plats hade en polisbil kolliderat med en stenmur. Larmet om en singelolycka inkom vid 04.40.

– Den har krockat i samband med ett ärende, säger Magnus Lefèvre, presstalesperson vid polisen i region Syd.

– Det handlar om ett efterföljande, säger Matilda Edsenius, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

– En bil har kört ifrån en polisbil och när polis jagat efter har en av våra bilar fått sladd och krockat med en stenmur, säger hon.

Poliserna ska ha klarat sig utan personskador och polisbilen har under morgonen bärgats från platsen.

– Bilen som jagades har senare krockat med en bom till en cykelavfart så vi har hittat bilen och tagit den i beslag. Men föraren har lämnat platsen så vi har ännu ingen misstänkt, säger Matilda Edsenius.

En privatperson i Mönsterås blev vittne till den vilda jakten när bilarna passerade på Storgatan tidigt på lördagsmorgonen.

– Hela fönstret skakar så jag kollar ut lagom för att se en bil som kör säkert 200 knyck förbi här på Storgatan tätt följd av en polisbil med blåljus och sirener. Det var som en film. Det måste ha hänt något väldigt allvarligt för att polisen ska ta en sån risk på den här smala gatan mitt i köpingen även om det var mitt i natten, säger hon till tidningen.

Händelsen är rubricerad som grov vårdslöshet i trafik och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Det är oklart hur många som färdades i bilen som jagades.