Annons

Knuffade kvinna framför tåg – psykiskt sjuk

Brott • Publicerad 25 februari 2020
December förra året: Polis på plats efter att en kvinna blivit påkörd av ett tåg på Lund central. Arkivbild.
December förra året: Polis på plats efter att en kvinna blivit påkörd av ett tåg på Lund central. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den 33-årige man som brutalt knuffade ner en kvinna framför ett tåg på Lunds centralstation i december bedöms lida av en allvarlig psykisk störning, enligt en rättspsykiatrisk undersökning.

Den visar att mannen även led av en allvarlig psykisk störning vid såväl tidpunkten för dådet som vid undersökningen. Mannen, som har erkänt brottet, har åtalats för försök till mord.

Annons

Kvinnan, som är i 70-årsåldern, blev svårt skadad och flera personer blev vittnen till händelsen. Under rättegången har mannen berättat om hur han hörde röster som sade "angrip eller dö” – och att det var en slump att just den kvinnan blev knuffad.

Inför åtalet genomgick mannen även en så kallad liten sinnesundersökning, som även den visade att mycket talar för att han led av en allvarlig psykisk störning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons