Annons

Kvinna åtalas för mord på man i Eskilstuna

Kvinnan ska ha mördat och därefter flyttat och bränt sin sambos kropp i en bil utanför Eskilstuna.
Dessutom har hon enligt åklagaren fört över hundratusentals kronor från mannen till sina egna konton.
Nu åtalas hon för mord och bedrägeri.
Brott • Publicerad 29 april 2020
En kvinna åtalas för mord på en man i 50-årsåldern. Arkivbild.
En kvinna åtalas för mord på en man i 50-årsåldern. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

I mitten av december 2018 hittades en död man i en utbränd bil i Hedlandet utanför Eskilstuna. Det visade sig vara en man i 50-årsåldern, som varit anmäld försvunnen.

Tidigt i utredningen greps en kvinna i 40-årsåldern, som haft en relation med mannen. Nu åtalas hon vid Eskilstuna tingsrätt misstänkt för mord och brott mot griftefrid. Kvinnan har hela tiden nekat till anklagelserna.

Finns fynd

Annons

– Min hypotes är att mordet har ägt rum på den fastighet som kvinnan har hyrt. Men det finns inga rent faktiska bevis för det, utan det är mer indicier som talar för att det är på det viset, säger åklagaren Anna Asklöf.

Efter mordet ska kvinnan ha flyttat mannens kropp, och därefter bränt den i bilen i Hedlandet.

– Det finns fynd som kopplar ihop henne med den här branden, säger Anna Asklöf.

Alltid ensam

Hennes uppfattning är att kvinnan gjort allting ensam.

– Det finns ingenting som talar för att någon mer ska vara inblandad. Vi har en ganska god bild av vad hon gjort under den här perioden, hon har varit i en hel del affärer och gjort inköp, och hon är alltid ensam när man tittar på övervakningskameror. Hon har inte haft några kontakter med några andra personer som vi har kunnat se, säger Anna Asklöf.

Enligt åklagaren ska kvinnan också ha fört över hundratusentals kronor från mannens konton till sitt eget, genom att använda sig av hans bank-id. Hon åtalas därför också för grovt bedrägeri medelst olovlig identitetsanvändning och urkundsförfalskning. Kvinnan nekar också till detta.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons