1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Borgholmsvilla brann ner till grunden

Natten till onsdagen brann en villa vid Hagtornsvägen i Borgholm ner.
Ingen person har förts till sjukhus. Men polisen hade vid 05-tiden på onsdagsmorgonen inte fått tag i husägaren.
Villan gick inte att rädda. Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning på platsen när det har svalnat.
Foto: Maria Alåsen

Det var strax före klockan 01 på natten till onsdagen som det kom larm om att det brann i villan vid Hagtornsvägen i området Linden-Rönnen i Borgholm. Ett stort antal räddningstjänstenheter från Borgholm och Färjestaden samt polis och ambulans skickades till platsen.

– Det brinner. Släckning pågår, säger Tony Nilsson, larmoperatör vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar, klockan 01.30.

Räddningstjänsten har upprättat en så kallad brytpunkt, platsen där enheterna samlas, vid korsningen mellan Hagtornsvägen och Folkparksvägen.

– Villan är helt övertänd. Styrkorna är kvar och det är yttre släckning som gäller samt att förhindra spridning, säger Nilsson klockan 02.

Är någon person skadad?

– Det vet vi inte än. Vi får se hur illa det är.

Klockan 02.50 uppger SOS Alarms händelseinformation att ambulanspersonalen åkt från platsen utan att ta med sig någon skadad person. Räddningstjänst är då kvar och inriktar sig på att begränsa branden.

En timme senare meddelar SOS att en del enheter från räddningstjänsten kunnat åka från platsen. Det ska då inte vara någon spridningsrisk längre. Eftersläckningen väntas pågå flera timmar under morgonen.

– Villan är nerbrunnen. Begränsningen är klar och det är ingen risk för spridning. Det är bara en resurs kvar på plats, säger Tony Nilsson strax före klockan 04.30.

Den enheten är från räddningstjänsten i Borgholm.

– Vi har inte lyckats få kontakt med villaägaren, säger Christer Karlsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar, klockan 05.

Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand.
Foto: Maria Alåsen

Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand, men det finns klockan 05 ingen konkret misstanke om att branden är anlagd. Anledningen till att polisen ändå rubricerar det så är för att kunna göra en utredning.

– Vi kommer att spärra av när räddningstjänsten lämnar och göra en teknisk undersökning på platsen. Men det är inte ens säkert att det blir idag, det brukar vara för varmt och ta ett tag, säger Karlsson.