Annons

Mystiskt fynd tömde vallokal

Ett okänt föremål har hittats vid en vallokal i Ljungskile i Bohuslän. Fyndet ledde till att lokalerna utrymdes. Bombtekniker undersöker nu föremålet.
EU-val (TT) • Publicerad 26 maj 2019
Polisen är plats vid vallokalen i Ljungskile. Arkivbild.
Polisen är plats vid vallokalen i Ljungskile. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Det var personer som jobbade i vallokalen – som ligger i en skola – som gjorde upptäckten.

– Det var så lite folk att de tog en sväng runt skolan för att plocka skräp. De hittade föremålet 150–175 meter från skolan, och tog det med sig och lade det på en bänk på skolgården, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg till TT.

Annons

Valarbetarna larmade polis strax efter klockan 11. Polispatrullen kunde inte avgöra om föremålet var farligt eller inte och nationella bombskyddet kopplades in.

Under eftermiddagen har bombteknikerna skjutit mot föremålet. Det ledde inte till någon explosion eller brand. Föremålet ska nu undersökas närmare.

– Teknikerna har genomfört en åtgärd på platsen. Nu väntar vi på att de ska återkoppla om det går att se vad det rör sig om, säger Christer Fuxborg.

Röstandet flyttades till en annan lokal, säger valnämndens ordförande i Uddevalla till Bohusläningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons