Annons

Northvolt ska återvinna batterier i Norge

Ekonomi • Publicerad 1 juni 2020
Arbete på området som är röjt för Northvolts planerade fabrik, fem minuters bilväg öster om Skellefteå centrum. Arkivbild.
Arbete på området som är röjt för Northvolts planerade fabrik, fem minuters bilväg öster om Skellefteå centrum. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Northvolt och aluminiumtillverkaren Norsk Hydro inleder ett samarbete med avsikt att återvinna batterier från elbilar från den norska marknaden. Just Norge har haft en kraftigt stigande försäljning av elbilar – hälften av alla bilar som säljs i landet numera är laddbara – och de båda bolagen ska gemensamt bygga en återvinningsfabrik i Fredrikstad nästa år, skriver The Financial Times.

Systerbolaget som ska gå under namnet Hydro Volt ska till en början kunna hantera motsvarande 16 000 elbilars batterier årligen. Batteritillverkaren Northvolt har också liknande planer för att bygga en återvinningscentral i Skellefteå där det är tänkt att bolagets planerade fabrik ska etableras.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons