Annons

Ny Fischer-staty efter vandaliseringen

Fotboll • Publicerad 17 juni 2019
Mittbacksstjärnan Nilla Fischer har spelat samliga minuter för Sverige hittills under fotbolls-VM i Frankrike.
Mittbacksstjärnan Nilla Fischer har spelat samliga minuter för Sverige hittills under fotbolls-VM i Frankrike.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Statyn föreställande Nilla Fischer, som vandaliserats och förstörts i Linköping, ska byggas upp på nytt, skriver .

”Vi har initierat arbetet med att låta producera en ny. Vi kommer inte låta denna oacceptabla handling stoppa vårt initiativ Football Forevher som syftar till ett jämställt Fotbollssverige”, skriver Frida Keane, presskontakt hos Coca-Cola, till tidningen.

Annons

Det var i lördags som Corren uppmärksammade att Fischer-statyn, som är en del av en jämställdhetskampanj i samarbete med Svenska fotbollförbundet, ryckts loss från sitt fundament och kastats ner i Stångån. Under söndagen inledde polisen en förundersökning.

"Att en symbol vandaliseras på en offentlig plats i Sverige är oacceptabelt. Att det dessutom är en avbild av mig som kvinnlig fotbollsspelare under pågående fotbolls-VM är respektlöst", skrev Fischer på sin Instagram.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons