Annons

Rasmus Elm avslutar karriären

Efter alla skade- och sjukdomsproblem:
Nu väljer Rasmus Elm att avsluta sin fotbollskarriär på elitnivå.
Fotboll • Publicerad 7 mars 2020
Rasmus Elm. Arkivbild.
Rasmus Elm. Arkivbild.Foto: Patric Söderström/TT

Den tidigare landslagsmittfältaren har varit skade- och sjukdomsförföljd de senaste åren, förra säsongen blev det 20 matcher för Kalmar FF i herrarnas allsvenska.

Han återvände till klubben från ryska CSKA Moskva 2015 och har kämpat för att hitta tillbaka till gammal storform, men med flera bakslag.

Annons

– Äntligen får jag lyssna på kroppen. Den har sagt ifrån så många gånger, säger 31-årige Elm till FotbollDirekt.

– Sedan jag kom hem (till Kalmar) 2015 så har jag försökt återfå någon slags kvalitet och fysik, men egentligen inte känt att det gått fullt ut någon gång. Jag har försökt i fem år att få ihop alla delar men inte lyckats. Och efter allt som hände i fjol, en både mental och fysisk prövning som det blev i slutet, så kände jag att jag inte hade orkat ett år till. Jag hade inte klarat ett år till, varken mentalt eller med kroppen.

På meritlistan finns – förutom 139 allsvenska matcher och ett SM-guld med Kalmar 2008 – 39 A-landskamper för Sverige, däribland ett EM-slutspel 2012.

Elm, som även spelat för nederländska AZ Alkmaar, blir dock kvar i Kalmar.

– Assisterande är jag ju, men jag ser inte mig själv som en klassisk assisterande tränare. Det tänker jag inte bli heller. Jag hjälper till med det som behövs, säger han.

Och han stänger inte dörren helt för en comeback.

– Om det blir total kris så kanske jag får rycka in, men jag hoppas att det inte ska bli så.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons