1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Rolfö: "Har varit otroligt tufft"

Tre jobbiga månader är över för Fridolina Rolfö.
Mot Ungern gjorde hon äntligen comeback efter sin fotskada, och låg bakom ett av målen i 5–0-segern.
Fridolina Rolfö byttes in i den 62:a minuten i fredagens EM-kvalmatch mot Ungern. Det var hennes första match efter att ha blivit kvitt sin fotskada.
Foto: Anders Wiklund/TT

I den 62:a minuten byttes Fridolina Rolfö in i EM-kvalmatchen borta mot Ungern. Efteråt var det en lättad landslagsanfallare som var glad över att äntligen vara tillbaka från skada.

– Det är jätteskönt, såklart. Det var roligt med en seger och roligt att vara tillbaka på planen och spela med tjejerna igen, säger Fridolina Rolfö.

– Kroppen kändes bra och jag kände mig förberedd för spel, och jag kände att det spratt i benen.

Tung debut i Wolfsburg

Rolfö var en av Sveriges mest framträdande spelare på vägen mot sommarens VM-brons i fotboll. Men i bronsmatchen mot England den 6 juli åkte hon på en fotskada som i princip har hållit henne borta från spel fram till nu.

25-åringen, vars karriär har kantats av många skador, blev inför sommaren klar för tyska mästaren Wolfsburg. Men där har det inte blivit mycket spel. Den första tiden i klubben handlade om att komma tillbaka i speldugligt skick och när debuten väl kom, i cupmatchen mot SGS Essen i början av september, skadade hon sig på nytt.

Och det är den skadan som hon nu är tillbaka från. Rolfö fick en plats i förbundskapten Peter Gerhardssons EM-kvaltrupp för matcherna mot Ungern och mot Slovakien nu på tisdag, trots att hon knappt har testat på spel i sin nya klubb.

– Det har varit tre månader som har varit väldigt tuffa, vi hade en jättebra sommar och man ville bara fortsätta på det spåret. När man kommer till en ny klubb så vill man visa vad man går för, och så kunde jag inte göra det, säger Rolfö.

– Men jag är glad att kroppen mår så bra som den gör och nu hoppas jag kunna bevisa vad jag går för.

Assist till Jakobsson

Lite ringrostig kände hon sig, men fick ändå avsluta inhoppet med att med ett distinkt inlägg från vänster spela fram Sofia Jakobsson till Sveriges 4–0-mål.

– Jag är glad att jag fick vara med och göra assist, det känns alltid bra för självförtroendet att få vara med och göra poäng. Det var roligt.

– Det kommer att ta tid innan tajmingen är perfekt, det kände jag i mina första bolltoucher, de satt inte helt perfekt. Men ju mer speltid man får och ju fler aktioner man jobbar på desto bättre kommer man att hitta tajmingen. Det är speltid jag behöver för att komma tillbaka till den formen.

TT: Kan du spela 90 minuter mot Slovakien på tisdag?

– Vi får se i dagarna hur det känns, om det blir någon reaktion efter matchen och hela den biten. Vi får se vilka steg vi tar, det är upp till Peter och det medicinska teamet vad som är bäst för min kropp.