Seger direkt för svenskornas Chelsea

Fotboll • Publicerad 8 september 2019
Magdalena Eriksson, här i landslagströjan, vann direkt i premiären med sitt Chelsea. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Utsedd till lagkapten i fredags – premiärseger med Chelsea i dag. Svenska landslagsstjärnan Magdalena Eriksson upplever roliga dagar i den engelska ligafotbollen. Hennes blåklädda gäng skickade hem Tottenham med 1–0 på Stamford Bridge sedan Bethany England gett hemmalaget ledningen med en pangträff redan i den fjärde minuten.

Anfallaren tryckte av utanför straffområdet och fick se bollen leta sig in i bortre burgaveln.

En fin present till Magdalena Eriksson, 26, som firade födelsedag.

Chelsea hade sedan bra kontroll, även om Tottenham höjde sig något efter paus. Bethany Englands klassmål räckte dock för att de blåklädda, som slutade trea i fjol, skulle få lämna derbyt med full pott.

Knappt 25 000 åskådare hade bänkat sig för att se stormatchen.

Chelseas andra landslagssvenska, Jonna Andersson, byttes in med tio minuter kvar.