Annons

Seger och Sembrant missar landskampen mot USA

Fotboll • Publicerad 2 november 2019
Caroline Seger missar landslagets match mot USA under natten till torsdag. Arkivbild.
Caroline Seger missar landslagets match mot USA under natten till torsdag. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Caroline Seger och Linda Sembrant missar fotbollslandslagets match mot USA nästa vecka. Mittfältsstjärnan och ordinarie mittbacken reser inte med resten av truppen till Columbus.

Landslagskaptenen Seger missade EM-kvalmatcherna mot Ungern och Slovakien i början av oktober på grund av en vadskada. Det är den skadan som stör henne även nu.

Annons

"Vi pratades vid i fredags och kom överens om att hon stannar hemma från USA-resan. På så sätt får Caroline möjlighet att fortsätta bygga upp kroppen på bästa sätt inför nästa år", säger förbundskapten Peter Gerhardsson på Svenska fotbollförbundets webbplats.

Även Sembrant har drabbats av en vadskada, i söndagens bortamöte med Torino i Serie A.

"Med så kort tid kvar till avresan väljer vi i samråd med Juventus medicinska team att låta Linda stå över samlingen i USA", säger Sveriges landslagsläkare Houman Ebrahimi till förbundets webbplats.

Sverige möter USA, som är regerande världsmästare, under natten till torsdag i årets sista landskamp.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons