1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Stenson inte rört en golfboll på två veckor

Henrik Stenson har inte rört en golfboll på över två veckor sedan alla golftävlingar skjutits upp på grund av det nya coronaviruset. Och han planerar att inte röra någon på ett bra tag till – i stället rensar han i garaget.
Henrik Stenson har inte rört en golfboll på flera veckor. Arkivbild.
Foto: Kamran Jebreili

Vilken som blir den första stora golftävlingen att faktiskt gå av stapeln är oklart. US Masters och PGA-mästerskapen har båda skjutits upp och US Open i juni riskerar högst troligt samma öde, enligt New York Times.

Att mängder av golftävlingar skjutits upp är inget som Henrik Stenson vänder sig emot – tvärtom försöker han se det positiva under rådande situation.

– Jag får gå tillbaka till 2003–2004 för att hitta senaste gången jag hade nio eller tio veckor utan tävlingar. Det här är uppenbarligen inte planerat men jag försöker använda tiden på det bästa sätt jag kan. Jag fokuserar på saker jag inte annars kan göra, som att rensa i garaget eller garderoberna, säger han till tidningen.

Global katastrof

Senaste tävlingen för svensken var den avbrutna The Players Championship i mitten av mars. Likt många andra oroar sig Henrik Stenson nu för utvecklingen i världen i takt med att coronavirusets spridning fortsätter att öka i omfattning.

– Det är katastrofalt på en global nivå. Allt från att människor är riktigt sjuka eller förlorar sina liv, till att världsekonomin rasar. Alla kommer att känna av det här i någon utsträckning, men det känns fånigt att jag ska klaga när folk förlorar sina jobb, säger svensken.

Tränaren smittad

Sedan tidigare har Stensons tränare Pete Cowen testat positivt för coronavirussjukdomen covid-19. Cowen tros ha blivit smittad på en resa och har sedan dess isolerat sig hemma. Britten, som närmar sig de 70, har i intervjuer berättat att han mår fruktansvärt och uppmanat alla att göra allt man kan för att inte drabbas av det nya coronaviruset.

– De säger att du kan ha inga eller väldigt milda symtom men vem vill chansa? Jag har haft normal influensa tre gånger och kände mig som skit gånger tio. Om man kan känna sig ännu sämre än det, kommer det inte bli roligt alls. Folk är i stor fara, det är otäckt, säger Stenson till The Guardian.