”Stoppa all invandring nu”

”Efter att ha tittat på "Kalla fakta" för några veckor sedan har jag bara ett förslag: stoppa all invandring till landet intill den dag vi har klarat av att integrera alla som redan finns här!”
"Efter att integrationen fungerar fullt ut bör all invandring planeras väl i förskott.”
Foto: Marcus Ericsson/TT

Sätt sedan upp klara regler på hur integrationen skall ske och förse arbetet med de resurser som behövs både vad gäller personal och pengar.

Sicken bedrövlig historia! Stackars den kvinna som programmet i stort handlade om. En kvinna som verkligen villa komma ut och arbeta i samhället men som beroende på brister i byråkratin inte hade en chans. Hon hade verkligen inte en chans trots enträgna försök. Hur kan ansvarig myndighet, Arbetsförmedlingen brista så totalt? Och, man hade dessvärre ingen bra förklaring till det som hänt.

Kontaktpersoner byttes ut utan vidare information till kvinnan som beroende på detta alltid frågade efter fel person och därmed till sist tappade rätten att få fortsatt utbildning. "Hon hade inte hört av sig!"

Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det här är troligen bara ett exempel på de brister som finns. Brister som förstås måste tas bort för att vi skall lyckas med integrationen av alla invandrare in i vårt samhälle.

Jag menar inte att utlänningar som är på väg hit för att jobba för en svensk arbetsgivare inte skall tillåtas komma hit. Då behövs ju ingen integration. Den är redan klar!

Men, familjeinvandring bör också stoppas intill den dag den som redan är här har kommit in i samhället.

Efter att integrationen fungerar fullt ut bör all invandring planeras väl i förskott och om ingen kommun vid tillfället har någon plats att erbjuda, ja då blir det invandringsstopp ett tag.

Vi måste tömma migrationsförläggningarna, vi måste ta bort EBO-lagen och vi måste organisera vår integrationsorganisation på ett sådant sätt att det fall som detta inlägg syftar på inte upprepas framöver.

Rolf B Bertilson, debattör

Läs mer

Ledare Barometern

Ledare: A-kassa är bättre än bidrag

Januaripartiernas krispaket är ett brott mot principer som kan försvaras. Men det är centralt att förändringarna blir tillfälliga.

Öland

Klart: Snabbmatskedja öppnar på Öland

Till början av sommaren ska kedjan öppna på Storgatan i Borgholm. Ägarna till Pizzaplaneten satsar på en till restaurang.

Kalmar

Nordiskt toppuppdrag till Laila Naraghi

”Det känns både stort och hedrande att tilldelas detta uppdrag.”

Kalmar

Halverat fullmäktige sade ja till fler stödåtgärder

Presentkort till alla kommunanställda ett sätt att gynna lokala handeln

Medan du sov

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt drograttfylleri i Torsås, hus totalförstört i Lilla Edet och förlängda riktlinjer för social distansering i hela USA.

Ledare Barometern

I Grekland går SD över gränsen

Nej, Sverigedemokraterna representerar inte det svenska folket. Och det är myndigheter, inte partiledare, som ska stå för information till migranter utanför EU:s gränser.