Annons

Stort försäljningsras för smarta telefoner

Ekonomi • Publicerad 1 juni 2020
Den globala försäljningen av smarta telefoner har fallit med drygt 20 procent under årets första tre månader. Arkivbild.
Den globala försäljningen av smarta telefoner har fallit med drygt 20 procent under årets första tre månader. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den globala försäljningen av smarta telefoner har fallit med drygt 20 procent under årets första tre månader. Totalt såldes då 299 miljoner telefoner jämfört med 375 miljoner under motsvarande period förra året, enligt en undersökning från analysföretaget Gartner.

Raset är en direkt konsekvens av coronapandemin som bland annat har fått flera kinesiska telefonfabriker att tillfälligt stänga. Marknadsledaren Samsung följt av Huawei och Apple har alla sålt betydligt mindre jämfört med i fjol.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons