Annons

Kvinna svårt skadad i lejonattack på djurpark

Australien • Publicerad 29 maj 2020
Två lejon var inblandade i attacken. Arkivbild – lejonet på bilden var inte inblandad i händelsen.
Två lejon var inblandade i attacken. Arkivbild – lejonet på bilden var inte inblandad i händelsen.Foto: Roland Johansson/TT

Tillståndet är kritiskt för en 35-årig djurskötare sedan hon attackerats av två lejon på en djurpark i Australien. Lejonen bet henne flera gånger i huvudet och halsen, då hon befann sig i deras inhägnad för att städa.

När ambulansen kom fram tvingades Faye Stockman och hennes sjukvårdskollegor "gå rakt in i lejonkulan" för att kunna hjälpa kvinnan. De fick dock sällskap av djurparkspersonal och lejonen hade då tagits om hand.

Annons

– Eftersom jag var först på plats var det skrämmande i det avseendet att jag behövde gå in där och såg två lejon alldeles i närheten, säger hon till ABC News.

Shoalhaven Zoo ligger omkring 16 mil söder om Sydney. Personalen har skakats av händelsen – men ännu har inget beslut fattats om lejonens öde efter attacken. 2014 skadades en djurskötare lindrigt i parken efter att ha dragits ned i en damm av en krokodil.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons