Annons

Svensklaget Wolfsburgs galna segersvit bruten

Fotboll • Publicerad 23 november 2019
Hedvig Lindahl släppte en boll förbi sig i Wolfsburgs 1–1-match hemma mot Bayern München. Arkivbild.
Hedvig Lindahl släppte en boll förbi sig i Wolfsburgs 1–1-match hemma mot Bayern München. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hedvig Lindahls och Fridolina Rolfös Wolfsburg hade vunnit 26 raka tävlingsmatcher inför mötet med Bayern München. Men där tog den åtta månader långa segerraden slut.

Stormatchen i Wolfsburg slutade 1–1 sedan hemmalagets Alexandra Popp gjort 1–0 redan i den fjärde matchminuten och Bayerns Mandy Islacker kvitterat i 77:e.

Annons

Landslagsmålvakten Lindahl vaktade åter målet och skadedrabbade anfallaren Fridolina Rolfö, som förra helgen gjorde comeback i bortamötet med Bayern München i tyska cupen, hoppade in i stället för skytteligaledaren Pernille Harder i 71:a minuten.

Wolfsburg har inte förlorat sedan 2–4-matchen hemma mot Lyon i Champions Leagues kvartsfinal i mars, och lördagens oavgjorda resultat var det första poängtappet sedan dess.

Obesegrade Wolfsburg leder Bundesliga med 28 poäng på tio matcher. Uppstickaren Hoffenheim är tvåa på 25 och München trea på 22.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons