Annons

Tidemand vann i Mexiko igen

Mexikos VM-rally avslutades i förtid på grund av coronaviruset.
Det gav Pontus Tidemand segern i WRC 2-klassen.
"Det här var exakt hur vi hoppades och kämpade för att helgen skulle sluta", säger svensken.
Bilsport • Publicerad 15 mars 2020
Pontus Tidemand i sin Skoda tog hem WRC 2-klassen i Rally Mexico. Arkivbild.
Pontus Tidemand i sin Skoda tog hem WRC 2-klassen i Rally Mexico. Arkivbild.Foto: Micke Fransson/TT

Det hade nog inte spelat någon roll om rallyt hade körts klart eller inte för Tidemand tog kommandot i klassen direkt och vann med nästan två minuter före ryssen Nikolaj Gryazin.

Segergreppet kopplades redan på fredagen då Tidemand, med kartläsaren Patrik Barth, vann alla sträckor i WCR 2 – och Rally 2 som klassen för R5-bilarna kallas.

Annons

"Allt funkade perfekt för oss från start. Det är lite tricky med däckval, omväxlande grepp och mindre kraft i motorerna på hög höjd, men jag gillar utmaningen i att hitta en bra och snabb rytm trots svårigheterna", säger han i ett pressmeddelande.

Fick smygpunka

"Teamet gjorde ett grymt jobb och gav oss en fantastisk bil och vi kunde ladda på utan att ta risker som äventyrade chansen till ett bra resultat."

På lördagen tog Tidemand det lite lugnare, framför allt för att man valt hårda däck i stället för mjuka som hade passat bättre.

"Vi lyckades ändå öka på vårt försprång, men fick en smygpunka som kostade lite tid", säger han.

Ogier vann

Tidemand har nu vunnit sin klass alla tre gånger som han kört Rally Mexico. Han slutade också sexa totalt i rallyt som vanns av fransmannen Sebastien Ogier före estländaren Ott Tänak och finländaren Teemu Suninen.

"Det här var exakt hur vi hoppades och kämpade för att helgen skulle sluta. Men inget kommer gratis i Mexiko och det kan svänga snabbt här så vi tog inget för givet även om vinst var målet. Känslan just nu, den har jag verkligen längtat efter", säger Tidemand efter säsongens första seger.

Rallyt stoppades redan efter lördagens etapp så att teamen och arrangörsstaben skulle ha en chans innan gränser och flygplatser stängs ner. Eftersom minst 75 procent av rallyts sträckor ändå genomförts delades det ut VM-poäng.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons