Snabb dubbel av Utland när Rosengård vann

Rosengårds Lisa-Marie Utland hade bara varit på planen i några minuter innan norskan med två nickmål på knappt en minut punkterade bortamötet med Djurgården.
Serieledaren vann med 3–0 på Stockholms stadion och skapar sig en liten lucka till konkurrenterna.
Fotboll • Publicerad 5 augusti 2019
Rosengårds Lisa-Marie Utland kramas om efter sitt andra mål i matchen.
Rosengårds Lisa-Marie Utland kramas om efter sitt andra mål i matchen.Foto: Erik Simander/TT

Rosengård hade, med en match mindre spelad än toppkonkurrenterna, chansen att utöka avståndet i den damallsvenska tabellen.

Och det var precis vad storlaget från Skåne gjorde. Tacka Lisa-Marie Utlands panna för det.

Efter att nyligen ha blivit inbytt nickade norskan in 2–0 i den 68:e minuten för att knappt en minut senare göra 3–0. Även det på nick.

"Gillar passningar på huvudet"

– Jag kommer in med mycket energi och så får jag två bra framspelningar. Jag gillar att få passningar på huvudet så det känns väldigt bra, säger matchhjälten.

TT: Har du gjort två så snabba mål tidigare?

– Så snabba... Nej, jag tror inte det. Kanske i en cupmatch någon gång men aldrig i en damallsvensk match.

Innan Utlands succéminut hade Rosengård inlett matchen med att snabbt lägga beslag på bollinnehavet. Det rullades boll på mitten och på kanterna, men det var hemmalaget som hade den första målchansen av det hetare slaget.

Mia Jalkerud var centimeter ifrån att ge Djurgården ledningen när bollen damp ner till den fristående lagkaptenen i straffområdet. Men till Jalkeruds och Djurgårdens stora förtret skyfflades bollen bort på mållinjen.

Strax före paus var det Rosengårds tur att skapa rejäla farligheter och bortalaget gjorde det Djurgården inte gjorde – satte bollen i nät. Målskytt blev Anam Imo som omarkerad i straffområdet enkelt kunde nicka in Hailie Maces inlägg.

Ett Djurgården i underläge såg piggare ut efter paus men skärpan saknades när lägena kom, och trots den spelmässiga uppryckningen skulle ridån dras ner helt när Utland gjorde sina två snabba mål.

– Jag tycker att vi hade bra kontroll på matchen från start. Det är ett tag i andra där det är lite energifattigt, men när vi gör tre mål så är allt okej, säger Utland.

Lite andrum

Rosengård vann med 3–0 och toppar nu den jämna tabellen på 24 poäng, tre poäng före skuggande Linköping och Vittsjö, och endast sex poäng ner till sjuan Kristianstad.

– Som serien ser ut nu är det jämnt hela tiden och det är många lag som är med i toppen. Tar man inte poäng går det snabbt från etta till kanske fyra, så det är viktigt, säger Caroline Seger.

TT: Känns det kul att serien är så jämn?

– Det är precis så här det ska vara egentligen. Det är spännande, men att få lite andrum är såklart mycket skönare, säger Seger.

Djurgårdens förlust var lagets tredje raka. Stockholmslaget har nio insamlade poäng och ligger tredje sist i tabellen.