Annons

Tyska stjärnan: "Hoppas jag vinner duellen"

Nilla Fischer och Almuth Schult är nära vänner efter sex år tillsammans i storklubben Wolfsburg.
I VM-kvartsfinalen mellan Sverige och Tyskland ställs de tidigare rumskamraterna mot varandra.
Fotboll • Publicerad 28 juni 2019
Tysklands målvakt Almuth Schult, tidigare lagkamrat med Nilla Fischer i Wolfsburg, är den enda målvakten i VM som inte släppt in något mål inför kvartsfinalerna.
Tysklands målvakt Almuth Schult, tidigare lagkamrat med Nilla Fischer i Wolfsburg, är den enda målvakten i VM som inte släppt in något mål inför kvartsfinalerna.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sveriges mittback Nilla Fischer har haft en del kontakt med Tysklands målvakt Almuth Schult under veckan. I måndags blev det klart att deras länder möter varandra i lördagens VM-kvartsfinal på Roazhon Park i Rennes.

Ett speciellt möte för Fischer och Schult som delat rum när Bundesligalaget Wolfsburg rest på bortmatcher under de senaste sex säsongerna.

Annons

– Jag skrev med Almuth. Vi har lite småkontakt hit och dit. Skriver att "det ska bli kul att ses på lördag", i princip. Vi kommer nog skriva något mer också, säger Fischer.

Efter säsongens dubbel med Wolfsburg, liga- och cuptitel, flyttade 34-åriga Fischer hem till Sverige och Linköping. Något som har gett ett speciellt världsmästerskap i ett högsomrigt Frankrike.

Tysklands nolla

– Under den här turneringen har vi haft mer kontakt än tidigare för vi vet att det blir speciellt efter så lång tid i Wolfsburg, säger Almuth Schult.

Tonen i konversationen har än så länge varit lugn utan hån.

– Vi har inte kommit dit än, säger Nilla Fischer.

Hon tror inte att stämningen kommer piskas upp ytterligare heller.

– Vi får se... Nej, vi är rätt så schysta.

Almuth Schult har spikat igen målet i Tysklands fyra första matcher i turneringen. Stornationen är det enda kvartsfinallag som hittills inte släppt in något mål i mästerskapet. Den 28-åriga förstamålvakten har ingen tanke på att släppa någon boll förbi sig från Fischers blågula landslag.

– Vi är motståndare på planen, och förhoppningsvis har jag hållit nollan efter matchen, säger Schult.

"En ära"

Tyskan och svenskan värvades till Wolfsburg i samma veva 2013. Båda hyser stor respekt för varandra som fotbollsspelare och människa – samt för respektive fotbollsnation.

Annons

– Det är speciellt för mig att möta Sverige, för Nilla Fischer spelar där. Det är definitivt en ära att få möta Sverige och möta henne, säger Almuth Schult.

– Men det är klart, för mig är det extra speciellt genom relationen till Nilla Fischer. Vi delade rum i sex år i Wolfsburg och jag har väl lärt känna svenska folket lite bättre genom henne och lärt mig att älska det. Jag har sagt att jag ska försöka hälsa på henne i Sverige när jag hinner och jag är glad att vi får möjligheten att spela mot varandra igen.

Jens Bornemann/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons