Annons

USA skickar respiratorer till Ryssland

Ryssland • Publicerad 19 maj 2020
Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Arkivbild.
Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Arkivbild.Foto: Salvatore di Nolfi/Keystone/AP/TT

Ryssland är mycket hårt drabbat av coronavirusets härjningar och har efter USA näst flest bekräftat smittade i världen. Sedan president Vladimir Putin bett om hjälp väntar nu Ryssland på 200 respiratorer som skickas från USA i veckan.

– Jag hoppas att de (respiratorerna) hjälper oss övervinna den nuvarande situationen, säger utrikesminister Sergej Lavrov.

Annons

Han säger att respiratorerna ska skickas med flyg. Enligt amerikanska ambassaden i Moskva ska de första 50 andningsmaskinerna flygas in på onsdagen, och de övriga kort därpå.

Ett antal respiratorer som tillverkats i Ryssland har tagits ur bruk sedan de uppges ha börjat brinna på sjukhus i Moskva och S:t Petersburg.

Cirka 300 000 fall av smitta har bekräftats i Ryssland, och det totala antalet döda är 2 837 enligt den officiella statistiken – som väldigt många ser som opålitlig.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons