Annons

Uttrar på upptåg väcker känslor i Singapore

Singapore • Publicerad 30 maj 2020
Uttrar tycks njuta av nyvunna friheter i Singapore. Det är inte populärt hos alla. Arkivbild.
Uttrar tycks njuta av nyvunna friheter i Singapore. Det är inte populärt hos alla. Arkivbild.Foto: Elaine Thompson/AP/TT

De hänger runt i köpcentrum, dyker upp på sjukhus och tuggar i sig dyr fisk som stulits från en damm. Coronapandemin har fått Singapores uttrar att dyka upp på oväntade platser – men deras upptåg har fått vissa invånare att ilskna till.

Omkring 90 uttrar beräknas bo i Singapores grönområden. Vissa har blivit lite av lokala kändisar sedan de dykt upp på populära turistmål i staden. Och sedan människor på grund av coronaviruset ombetts att stanna hemma och arbetsplatser stängde i april har de blivit allt synligare.

Annons

– När det är färre fordon och färre människor i rörelse så öppnas urbana områden upp, säger biologen N. Sivasothi.

Men när flera uttrar slog till mot en damm på ett stängt spa och bland annat satte tänderna i en arowana – en av världens dyraste akvariefiskar – blossade en debatt om djurens framfart upp. Ett förslag har varit att skrämma bort dem med signalhorn och gummikulor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons