1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Veteranerna stal showen från startfältet

Melodifestivalartisterna fick tuff konkurrens om uppmärksamheten i Andra chansens genrep – av gamla schlagerlegendarer som Björn Skifs, Tomas Ledin och Siw Malmkvist.
Tomas Ledin och Björn Skifs delar scen i Andra chansen.
Foto: Naina Helén Jåma/TT
Anis Don Demina tycker att mellanakterna överglänser alla tävlande artister.
Foto: Naina Helén Jåma/TT
Siw Malmkvist, Ann-Louise Hanson och Towa Carson framförde sina mest klassiska låtar under mellanakten.
Foto: Naina Helén Jåma/TT
Felix Sandman tävlar mot Frida Öhrn i Andra chansen.
Foto: Naina Helén Jåma/TT

På lördag kväll ska de fyra sista finalisterna koras i Melodifestivalen. Men mest jubel under det första publika genrepet i Eskilstuna fick trots allt de gamla schlagerstjärnorna som uppträdde i samband med firandet av Melodifestivalen Hall of Fame.

– Björn Skifs, vilken stjärna! Jag har mycket kvar att lära, säger Anis Don Demina och fortsätter:

– Det är så mycket ikoniskt på samma gång, det är hela ens uppväxt, allt det här dansade man till när man var liten.

"Bara att erkänna"

Siw Malmkvist, Towa Carson och Ann-Louise Hanson framförde delar av sina mest klassiska bidrag tillsammans – och avslutade med den gemensamma "C'est la vie". Måns Zelmerlöw och Lill Lindfors sjöng "Nygammal vals" från 1966.

– Det är bara att erkänna att de kommer att överglänsa oss. Och det ska de göra, säger Frida Öhrn.

Artister som Andreas Johnson, After Dark, Anna Book, Kikki Danielsson och Alcazar gjorde ett stort medley tillsammans. Björns Skifs och Tomas Ledin avslutade mellanakten vid var sin flygel, där de framförde sina egna hits från Melodifestivalhistorien.

Inte klart än

Men än är inte alla akter avslöjade. Inför genrepet berättade studiomannen Henrik von Zweigbergk att ett inslag inte skulle visas förrän i direktsändningen på lördag.

För de tävlande artisterna flöt repetitionerna på som planerat. De har ju trots allt hunnit öva på sina nummer flera gånger tidigare.

– Det kändes bra, det här var den bästa gången. Allting satt, och det blir alltid en kick när det är publik. Jag kommer ge ännu mer i morgon, säger Felix Sandman.