1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ytterligare en brand i Nybro – polisen vill ha tips

Fyra bränder i Nybro under helgen. Polisen vill gärna ha tips från allmänheten rörande bränderna.

Det har brunnit mycket i Nybro under våren. I april och maj brann fem bilar på olika platser i samhället men utredningen lades ned.

Under veckan har bränderna tagit fart igen. Tidigt på onsdagsmorgonen upptäcktes en brand i en container på Jutarnas väg i Madesjö och helgen uppstod flera nya bränder.

Natten mot lördag brann det på tre platser i Nybro. Det första larmet kom klockan 00.42 efter att en förbipasserande ringt in. Det brann med öppna lågor ur en container på Mossvägen, enligt Trygghets- och larmcentralen (TLC).

Vid klockan 02.31 kom sedan larm om brand i en soptunna i Nybro, vid Joelsgatan några hundra meter från den första branden. Till en början ska det ha varit viss spridningsrisk till en husvägg. Men räddningstjänsten kunde släcka på fem minuter. Polisen har gjort en anmälan om misstänkt mordbrand i det fallet.

Och vid klockan 04.20 larmades räddningstjänsten om en papperskorgsbrand i Nybro, den här gången i närheten av Nybro kyrka. Även den kunde släckas snabbt. Papperskorgen ska ha stått cirka en meter från en fastighet. Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse.

På söndagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om brand i Nybro.

– I det här fallet har man rivit ner en spegelskylt i plast vid en cykelväg och sedan eldat på den. Det har tagit sig lite i gräset, men självslocknat, säger Anders Olsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Branden kan ha skett samma natt som de andra, men det är oklart, enligt polisen som gärna tar emot tips angående bränderna i Nybro. Det görs på telefonnummer 114 14.

Natten mot söndag brann också en vedbod ner i Emmaboda kommun. Polisen rubricerar det som misstänkt mordbrand.