Annons

Ytterligare narkotikabrott på Öland Roots

Sandbergen • Publicerad 15 juli 2018 • Uppdaterad 28 januari 2019

Under lördagens kväll och natt och har ännu fler narkotikabrott rapporterats från Öland Roots. Polisen har skrivit 41 anmälningar om ringa narkotikabrott, och 22 av dessa personer hade även narkotika på sig.

Tidigare har 43 personer rapporterats för misstänkta narkotikabrott. Dessutom stoppade polisen ett antal personer som var på väg till festivalen, vilka också misstänks för narkotikabrott.

Annons

– Det har blivit ett antal anmälningar för narkotikabrott. Men den allra största delen är eget bruk och inte överlåtelse eller innehav. Det är ungefär som tidigare år, eller snarare lite mindre. Man känner ju rökdoften, men jag tycker man har känt mindre i år, säger Patrik Svenras, som varit vaktchef för festivalen för femtonde året.

Han tycker annars att det har varit en väldigt bra stämning, med varken misshandelsfall, våldtäkter eller sexuella ofredanden.

– Den lever upp till epitetet Sveriges mysigaste festival med tanke på att vi inte har några rapporterade våldsbrott och så vidare, säger han.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons