1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kommunen tar invånarna till hjälp mot corona-spridning

Mörbylånga kommun tar allmänheten till hjälp för att sprida budskapet: Stanna hemma om du är över 70 år eller förkyld, res inte nu. Målet är att sociala medier svämmas över av kampanjfilmer – producerade av invånarna själva. Men för att nå de äldre är vanliga broschyrer på väg ut.
Kim Ahlqvist, kommunikationschef Mörbylånga kommun.
Foto: Pia Olofsson

På torsdag eftermiddag vill kommunikationschef Kim Ahlqvist att alla Mörbylångabor som vill och kan publicerar en film i valfri social kanal om hur han eller hon bidrar till kampen mot corona-spridning, under kampanjen ”Gör som jag #tillsammansgörviskillnad”.

Han har kontaktat medarbetare och kommuninvånare och skickat med ett manus med text till selfiefilmen.

I manus står att det pågår allmän spridning av corona-virus i länet, att alla ska tvätta händerna noga med tvål och vatten och att den som planerar en resa ska fundera om det verkligen är nödvändigt: ”Jag vill att du som hör detta och tillhör en riskgrupp, eller är över 70 år, stannar hemma så mycket det går. Ta hjälp av kommunens servicetjänst för inhandling och hemleverans av varor från våra livsmedelsbutiker”, lyder en del av texten.

– Vi har fått ett otroligt gensvar och räknar med att 70-100 personer startar kampanjen klockan 14 i dag, säger Kim Ahlqvist.

Han berättar att kommunen även skickat iväg en broschyr på tryck som ska ut i alla brevlådor på skärtorsdagen med corona-information.

– 70+ är en väldigt viktig målgrupp och vi ser att många är ute och handlar. Vi har ju dels inrättat den här servicetjänsten som används av väldigt många nu och hade hoppats att den skulle göra att fler stannar inne.