1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Läs allt inför heta derbyt mellan Kalmar HC och Nybro Vikings

Det är upplagt för hockeyfest i Kalmar i kväll när lokalrivalerna Nybro Vikings och Kalmar HC drabbar samman i vårettan. Vikings har fem raka segrar och kan rycka i väg i kampen om den förstaplats som säkrar vidare spel i jakten på hockeyallsvenskan. Kalmar HC skuggar på andraplatsen och har chans att knappa in. Här hittar du också allt du behöver veta inför matchen.

BILDFLÖDE OCH LIVERAPPORTERING

Klicka här för att komma till vår direktrapportering från Iffehallen:

TABELLEN

Foto: Swehockey.se

Nybro Vikings har inlett vårettan med fem raka segrar, varav en efter förlängning och står på 20 poäng. Kalmar HC ligger tvåa med 15 poäng och en match mindre spelad. Bara förstaplatsen leder till vidare spel i jakten på hockeyallsvenskan.

TRÄNARNA

De lägger över favorittrycket på varandra. Båda mörkar skadeläget. Derbyhetsen är igång.

– Det är en ynnest för alla att få spela ett sådant här derby, säger Vikings-tränaren Nicklas Vikström.

Läs hela artikeln här:

PROFILEN

Han har mött NHL-stjärnan Connor McDavid tolv gånger och spelat med svenske VM-guldmedaljören William Nylander. Nu lever Victor Crus Rydberg ett nytt liv. För Sporten berättar han om den unika resan som tagit honom från de stora scenerna till Hockeyettan.

Läs hela artikeln här:

SÄKERHETEN

Efter förra derbyt fick Kalmar HC kritik för säkerheten i Iffehallen. Nu har KHC vidtagit åtgärder.

Läs mer här:

SENASTE MATCHERNA

Nybro Vikings kommer från en svag insats hemma mot jumbon Halmstad, som ändå ledde till en seger i förlängningen. Kalmar HC gjorde en av säsongens starkaste insatser när man hemmaslog HC Dalen med 3–1.