Annons

Bengtsson: "Har sökt jobb som trafikvakt"

Hon tog ett uppehåll från studierna för att satsa helhjärtat mot OS.
Nu står stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson utan sysselsättning och sin vanliga inkomst – och har bland annat sökt sommarjobb som trafikvakt.
Friidrott • Publicerad 21 april 2020
Angelica Bengtsson. Arkivbild.
Angelica Bengtsson. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

– Jag har fått en del andra uppdrag som kompenserar mig för bortfallet, jag klarar mig än så länge. Men bara för att ha något att göra i sommar söker jag sommarjobb. Det är bara för att ha något att göra egentligen, det är dels en inkomst men också skönt att ha något att göra när man har mer tid, säger hon till Kvällsposten.

OS-hoppet berättar att hon "brutit ihop och kommit tillbaka" efter beskedet att OS i Tokyo skjuts upp till 2021.

Annons

Tidigare i år tog hon SM-guld i stavhopp på nytt årsbästa – 4,74 – och 26-åringen har alltjämt det svenska rekordet på 4,80.

Just nu försöker hon tävla mot sig själv hemma på Värendsvallen i Växjö.

– När mitt stora mål försvann blev det som att mattan under fötterna drogs undan. Det var jättesvårt att motivera sig. Nu är det dessutom ganska grisig träning, jag är nära att spy på träningarna, och då är det inte kul när man inte ens har ett mål eller anledning till att träna. Det är väldigt konstigt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons