Annons

Boendet ordnat för Duplantis

Friidrott • Publicerad 24 maj 2020
Lägenhetsletandet är över för Armand Duplantis som snart kommer till Sverige och Uppsala. Arkivbild.
Lägenhetsletandet är över för Armand Duplantis som snart kommer till Sverige och Uppsala. Arkivbild.Foto: Michel Spingler/AP/TT

Nu har stavhopparstjärnan Armand Duplantis fått tag på en lägenhet i Uppsala. Vid månadsskiftet kommer svenskamerikanen till Sverige.

– Han har fått tag på en lägenhet i Uppsala där han ska bo. Han kommer att träna både på friidrottsarenan och i IFU Arena under sommaren, det är planen, berättar Upsala IF:s sportchef Henrik Wennberg för Upsala Nya Tidning.

Annons

– Jag vet inte exakt när han kommer, men runt månadsskiftet är sagt. Han ska tävla i Oslo på ”The Impossible games” den 11 juni och ska acklimatisera sig här först.

Tanken är att 20-åringen ska vara i Sverige hela sommaren för att träna och förhoppningsvis även tävla, både i Sverige och internationellt när restriktionerna släpps.

20-åringen har under coronapandemin varit hemma hos föräldrarna i Lafayette i Louisiana och tränat i trädgården. Strax innan viruset lamslog världen satte han världsrekord två gånger under inomhussäsongen med 6,17 och 6,18.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons