Annons

Budgettak för F1-stallen klubbat

Bilsport • Publicerad 27 maj 2020
Lewis Hamilton, bilden, och de andra F1-förarnas stall får budgettak att förhålla sig till från och med nästa år. Arkivbild
Lewis Hamilton, bilden, och de andra F1-förarnas stall får budgettak att förhålla sig till från och med nästa år. ArkivbildFoto: Luca Bruno/AP/TT

Det blir ett budgettak inom formel 1-cirkusen från och med nästa år. Det Internationella bilsportförbundet Fia tog beslutet och sätter taket på 145 miljoner dollar, motsvarande cirka 1,3 miljarder kronor.

Sedan sänks taket till 140 miljoner dollar 2022 och 135 miljoner 2023-2025.

Annons

I dag bränner några av stallen över 200 miljoner dollar per år.

"Formel 1 är en vinnare i dag. Det är ett oerhört viktigt steg för vår sport. Det har varit finansiellt ohållbart i F1 ett tag, och utan det här beslutet hade vi riskerat framtiden för F1 och dess deltagare", säger Zak Brown, vd för McLaren Racing, i ett uttalande.

I beslutet finns också restriktioner i hur mycket utveckling som får göras på den aerodynamiska sidan i år och nästa år, bland annat strikta maxkrav på tiden i vindtunnel.

F1-stallen har sedan tidigare varit överens om villkoren, men Fia tog det slutgiltiga beslutet under onsdagskvällen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons