Annons

F1-stjärnan: "Saknar racing varje dag"

Tio formel 1-lopp har ställts in eller skjutits upp. Men nu siktar man på att starta säsongen i juli.
Det välkomnar världsmästaren Lewis Hamilton.
"Jag saknar racing varje dag", säger britten i sociala medier.
Formel 1 • Publicerad 28 april 2020
Lewis Hamilton i Melbourne i mars, inför starten av F1-säsongen som sedan sköts upp.
Lewis Hamilton i Melbourne i mars, inför starten av F1-säsongen som sedan sköts upp.Foto: Rick Rycroft/AP/TT

I ett långt inlägg på Instagram och Twitter skriver 35-åringen:

"Det är första gången sedan jag var åtta år som jag inte har startat en racingsäsong. När man lever och andas något som man älskar är det definitivt en stor saknad".

Annons

Den sexfaldiga världsmästaren sitter i coronaviruskarantän i väntan på att den uppskjutna F1-säsongen ska sätta igång i juli. Och han funderar på mer än på racing:

"Det finns positiva saker att ta med sig från den här tiden. Vi har alla tid att reflektera över livet, våra beslut, våra mål, människorna vi har omkring oss och våra karriärer", skriver Mercedesföraren och uppmuntrar till nya vanor efter coronapandemin.

"Låt oss komma ur det här med bättre kunskap om vår värld, ändra våra personliga val och vanor... bli snällare, mer generösa och tacksamma."

Många gillar Hamiltons inlägg, andra är inte lika positiva. I kommentarfältet uppmanas han bland annat att börja sitt nya liv med att betala skatt och att tänka på miljön genom att göra formel 1-sporten fossilfri. Hamilton undkom skatt för sin privatjet genom att registrera det på Isle of Man. Han sålde flygplanet i fjol som ett led i en grönare iivsstil.

Tio formel 1-lopp har ställts in eller flyttats och förhoppningen är nu att kunna sätta igång säsongen i Österrike den 5 juli.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons